Технологія виробництва олії

Потреба ринку в соняшниковій олії постійно зростає, незважаючи на велику конкуренцію. Досягти високої якості продукту можна завдяки правильній переробці сировини, її зберігання та умовам, у яких вона перебувала перед віджимом. Однак, потрібно ще підібрати обладнання для виробництва олії, а для багатьох підприємців таке завдання викликає складності.

Підприємство ТОВ «ТАН» пропонує передове обладнання для масложирових компаній та заводів. Довірте свій вибір якісній техніці, яка допоможе досягти успіху у розвитку всього підприємства та грамотно організувати процес виробництва, а також стане вигідним вкладенням.

Методи та виробництво соняшникової олії

Готовий продукт отримують шляхом використання очищеного та перемеленого насіння соняшника. Проста і найчистіша техніка отримання готового продукту – пресування, але більш вигідний метод – це екстракція.

Виробничі методи:

  • Вилучення продукту гарячим пресуванням. Маса з соняшникового насіння піддається нагріванню до необхідного температурного режиму, потім віджимається пресом.
  • Холодна розробка. Вилучення продукту без розігріву сировини. Отримана продукція відрізняється великим вмістом корисних речовин.
  • Метод екстракції. У цьому випадку використовується лінія з виробництва олії, що переробляє мезги. Процес обробки передбачає застосування екстракційних розчинників, які легко відокремлюють масляними частинками. Далі відбувається процес випарювання та отримання вже очищеного продукту.

Виробництво рафінованої олії включає кілька основних етапів. Роботи починаються з очищення насіння соняшника від забруднень. Присутність сторонніх домішок має перевищувати 1%. Процедура відокремлення сторонніх частинок від насіння здійснюється за допомогою сепараторів.

Підготовка до рафінації

На прилавках магазинів представлена ​​продукція, що пройшла певні щаблі рафінації. В результаті виходить олія без запаху та смаку. Щоб налагодити виготовлення даної продукції, знадобиться лінія з виробництва рафінованої олії. На даному обладнанні масло віджимається з оброблених ядер насіння в шнековому пресі.

Після етапу охолодження, відстоювання та фільтрації отримують продукт із тривалим терміном зберігання. Потім олію розливають у ємності. Попит має тара у вигляді пластикових пляшок 0,85-1л.