Технологія виробництва олії
- 07.09.2019
- 6762
- Соняшникова олія
Зміст[ приховати ]
Потреба ринку в соняшниковій олії постійно зростає, незважаючи на велику конкуренцію. Досягти високої якості продукту можна завдяки правильній переробці сировини, її зберігання та умовам, у яких вона перебувала перед віджимом. Однак потрібно ще підібрати обладнання, яке відповідає технології виготовлення рафінованої олії, а для багатьох підприємців таке завдання викликає складності.
Підприємство ТОВ «ТАН» пропонує передове обладнання для олійно-жирових компаній та заводів, на якому можливе виготовлення соняшникової олії. Довірте свій вибір якісній техніці, яка допоможе досягти успіху у розвитку всього підприємства та грамотно організувати процес виробництва, а також стане вигідним вкладенням.
Методи та виробництво соняшникової олії
Як робиться олія? Готовий продукт отримують шляхом використання очищеного та перемеленого насіння соняшника. Поширені два способи виробництва олії: пресування, але більш вигідний метод – це екстракція. Як отримують олію, використовуючи виробничі методи:- Вилучення продукту гарячим пресуванням. Маса з соняшникового насіння піддається нагріванню до необхідного температурного режиму, потім віджимається пресом.
- Холодна розробка. Використовується технологія холодного віджиму олії без розігріву сировини. Завдяки технології виробництва соняшникової олії холодного віджиму, отримана продукція відрізняється великим вмістом корисних речовин.
- Метод екстракції. У цьому випадку використовується лінія з виробництва олії, що переробляє мезги. Процес обробки передбачає застосування екстракційних розчинників, які легко відокремлюють масляними частинками. Далі відбувається процес випарювання та отримання вже очищеного продукту.
Підготовка до рафінації
З чого роблять рафіновану олію? Для її виробництва використовують насіння соняшнику з високим показником олійності (вмісту олії). Досягти максимальної олійності можна, експлуатуючи висококласні сорти соняшнику, створюючи ідеальні умови для вирощування та зберігання.
На прилавках магазинів представлена продукція, що пройшла певні щаблі рафінації. В результаті виходить олія без запаху та смаку. Щоб налагодити виготовлення даної продукції, знадобиться лінія з виробництва рафінованої олії. На даному обладнанні масло віджимається з оброблених ядер насіння в шнековому пресі.Технологія виробництва олії з рафінацією дозволяє отримати продукт з більш тривалим терміном зберігання. Потім олію розливають у місткості. Попит має тара у вигляді пластикових пляшок 0,85-1л.
Автор блогу Іванченко Сергій Валерійович