Цікаві факти про виробництво рослинної олії
На ринку харчових олій представлено чимало різновидів. Крім звичних для побутового використання (соняшникова, оливкова, ріпакова), дедалі більшої популярності набувають олії з оздоровчими властивостями, які також використовуються в народній медицині. Це олії розторопші, льону, волоського горіха, а також гарбузова, мигдальна, чорного кмину, амарантова та інші. А чи замислювались ви, що кожна з олій має не лише свої смакохарчові особливості, але й тонкощі виробництва? Та й взагалі виробництво рослинних олій — це дуже цікава й багатогранна наука, яка досі здатна здивувати навіть досвідчених маслоробів. Початок історії виробництва рослинної олії Першою рослинною олією, яку почали використовувати в Старому Світі, була кунжутна. Кунжут має одну важливу перевагу перед іншими маслянистими рослинами — росте навіть на бідних ґрунтах, що межують з пустелями. Цу робить його ідеальним для регіонів зі складними кліматичними умовами. Спочатку насіння просто їли, потім навчилися виготовляти борошно, пекти хліб і навіть готувати напої, зокрема пиво. Але найціннішим відкриттям стало видобування олії, адже […]