Пошук

Новини – Сторінка №2

Як вибрати підходящий охолоджувач макухи в олійний цех
Докладніше

Як вибрати підходящий охолоджувач макухи в олійний цех

Одним з ключових елементів, який впливає на ефективність виробництва олійних цехів, є вибір охолоджувача макухи — техніки, що призначена для зниження температури та вологості гранул макухи після механічного віджиму олії. Обладнання забезпечує збереження їх структури та зручне зберігання. Сьогодні ми більш детально розглянемо використання цього пристрою й проаналізуємо ефективність різних типів охолоджувачів.  Значення охолоджувачів макухи в олійних цехах Дане обладнання відіграє важливу роль у промисловому виробництві олії. Воно використовується для охолодження макухи після процесу віджиму олії, що допомагає зберегти її якість, запобігти псуванню, а також компактно та ефективно зберігати.  У системі охолодження таких приладів є можливість регулювати температуру кінцевого продукту. Таким чином регулюється кількість повітря у системі, що дає можливість отримувати продукт відповідної якості.  Розгляд різних систем охолодження Системи охолодження макухи бувають різних типів, форм-факторів і конфігурацій. Зокрема, це можуть бути горизонтальні моделі конвеєрного чи барабанного типу або вертикальні прилади. Розберемо кожний з цих типів окремо: Горизонтальні барабанного типу Барабан […]

Тостер (випаровувач чанний) для шроту: як він працює та для чого призначений
Докладніше

Тостер (випаровувач чанний) для шроту: як він працює та для чого призначений

Тостер, також відомий як чанний випаровувач, використовується для термічної обробки шроту — залишку сировини після екстракції з неї олії. За допомогою цієї техніки видаляються залишки розчинника з сировини. Призначення тостера для шроту: глибше розуміння Чанний тостер являє собою вертикальний апарат, що складається з численних секцій, які прогріваються за допомогою водяної пари. Розміри секцій можна підібрати залежно від об’єму виробництва, продуктивності лінії екстракції. Над верхнім чаном апарату розташований спеціальний ковпак з трубами, куди завантажується сировина й звідки випаровується розчинник. Знизу кожного резервуару знаходяться колектори з форсунками. Вони відповідають за впуск гарячої пари через решітку днища — це потрібно для видалення розчинника та процесу кондиціювання. Щоб речовина оброблялась рівномірно, використовуються лопатеві мішалки, які перемішують вміст резервуарів. Для контролю рівня шроту у чанах слугують спеціальні регуляційні клапани. Вони допомагають за потреби змінювати рівень сировини в резервуарах безпосередньо впродовж виробничого процесу, не зупиняючи його. Ефективність тостера для обробки шроту визначається його моделлю. Продуктивність може […]

Як вибрати якісний вальцьовий верстат в пресовий цех підприємства з видобутку олії
Докладніше

Як вибрати якісний вальцьовий верстат в пресовий цех підприємства з видобутку олії

Перш ніж потрапити на полиці магазинів, олія проходить безліч етапів обробки з використанням різного обладнання. Наприклад: Однак починається все з механічного подрібнення ядер насіння соняшника у вальцьових верстатах у пресовому цеху та видобутку продукту з отриманої мезги (м’ятки) з використанням шнекових пресів. Всі види обладнання, необхідні для виробництва олії з соняшника, можна купити у компанії “ТАН”. Особливості пресового цеху з видобутку олії Пресовий цех є комплексним виробничим приміщенням, в якому здійснюється обробка сировини та отримання високоякісної олії. Від вибору обладнання залежать продуктивність процесу і якість кінцевого продукту. Ефективність вальцьових верстатів визначається такими їх технічними характеристиками: Особливості пресового цеху з видобутку рослинної олії включають не тільки вибір вальцьових верстатів з відповідними технічними характеристиками, а й забезпечення їх системами безпеки та управління. Приділяється увага також екологічним аспектам. Досягнення оптимальних результатів потребує постійного регулювання параметрів виробництва, які включають контроль: Ефективне функціонування пресового цеху залежить від використання передових технологій, комплексного підходу до організації виробництва. […]

Як підвищити ефективність підприємства з виробництва соняшникової олії
Докладніше

Як підвищити ефективність підприємства з виробництва соняшникової олії

Соняшникова олія — розповсюджений продукт. Її використовують для приготування їжі майже в кожній родині. Щоб задовольнити попит, підприємства постійно шукають шляхи підвищити ефективність процесу виробництва олії. Цьому сприяє правильний вибір: Мінімізація відходів виробництва досягається шляхом використання додаткового обладнання. Як приклад можна назвати лінію сушіння фосфатидів, що дозволяє одержувати фосфатидний концентрат у процесі гідратації рослинних олій. Він широко використовується у хлібобулочній та кондитерській промисловості, у тваринництві для отримання кормових добавок та комбікормів. Однак починати все ж таки слід з вибору сировини. Вибір якісної сировини Як відомо, сировиною для виробництва соняшникової олії є насіння соняшника. Вибір високоякісних зерен з правильними сортовими характеристиками є першим і дуже важливим кроком на шляху до кінцевого продукту високої якості, до підвищення ефективності підприємства з виробництва соняшникової олії. До критеріїв якісного соняшнику належать: До цього списку можна додати однакову форму і розмір насіння, рівень його вологості. Правильне обладнання для виробництва соняшникової олії Слід мати на увазі, що […]

Технологія дезодорації, її види та особливості
Докладніше

Технологія дезодорації, її види та особливості

Виробництво соняшникової олії — це досить складний процес, що потребує наявності в маслоцеху ємнісного та інших видів обладнання. Ключову роль у покращенні смакових якостей кінцевого продукту та видалення з нього небажаних запахів відіграє дезодорація. Для неї необхідні спеціальні пристрої — дезодоратори. Ці та інші види високоякісного, надійного обладнання власного виробництва можна замовити у компанії “ТАН”. Ми позиціюємо себе як провідне в Україні підприємство у сфері виробництва обладнання для олійно-жирової промисловості. У нас можна замовити усе необхідне для процесів отримання та переробки рослинних олій. Види дезодораторів для олії Видалення запаху та смаку із соняшникової олії здійснюється шляхом її нагрівання до високих температур та піддавання дезодорації у спеціальних апаратах — дезодораторах. Для обробки сировини існують різні типи дезодораторів, включаючи пристрої з методами дії: Вибираючи ту чи іншу модель дезодоратора, слід враховувати такі параметри цього виду обладнання: Звертати увагу слід також на такі характеристики, як рівень шуму при роботі устаткування, складність обслуговування. Порівняння […]

Як правильно вибрати жаровню для олійного цеху
Докладніше

Як правильно вибрати жаровню для олійного цеху

Одним з найважливіших елементів у процесі виробництва олії є жаровня, яка використовується для обробки насіння перед подальшим видобутком олії. Вибір правильної жаровні значно впливає на продуктивність цеху, витрати на енергію, а також на якість олії. Вимоги до жаровні для олійного цеху Жаровня для олійного цеху має відповідати ряду вимог, які забезпечують оптимальний процес виробництва та високу якість кінцевого продукту. Серед них можна виокремити наступні: Також важливо, щоб жаровня відповідала екологічним стандартам, мінімізуючи викиди та вплив на навколишнє середовище. Види жаровень для олійного цеху Жаровні для олійного цеху можуть бути різних типів, залежно від технології, яку вони використовують. Ось декілька основних видів: Вибір конкретного типу жаровні залежить від багатьох факторів, включаючи доступність джерела енергії, бюджет, потреби в обслуговуванні та екологічні вимоги. Порівняння видів жаровень Розглянемо кілька ключових параметрів залежно від типу жаровні. Одна з найважливіших характеристик — діаметр чану та площа поверхні теплообміну, яка залежить від цього показника. ТОВ “ТАН” пропонує […]

Переваги напірних фільтрів перед бельтинговими фільтрами
Докладніше

Переваги напірних фільтрів перед бельтинговими фільтрами

Виробництво соняшникової олії — це багатоступеневий процес обробки насіння, в який залучена велика кількість різноманітного обладнання. Важливою процедурою є очищення продукту-сирцю від домішок. Воно здійснюється за допомогою обладнання для фільтрації олії. На сучасних заводах з виробництва олії використовують фільтри: напірні пластинчасті (вертикальні та горизонтальні); бельтингові (зазвичай це їх різновид у вигляді рамних пресфільтрів). Кожен вид фільтрувального обладнання має своє призначення та особливості конструкції. Огляд напірних та бельтингових фільтрів Вертикальний напірний пластинчастий фільтр для олії являє собою вертикальну місткість, що герметично закривається. Фільтрувальними елементами у ВНП є металеві пластини, що складаються з п’яти шарів металевої сітки: один шар каркасної сітки; по два — підкладної та фільтрувальної сітки. Пластини встановлені у місткості у вертикальному положенні. У роботі такого обладнання, що працює безперервно, участь оператора мінімальна завдяки закритій конструкції фільтра та автоматизації контролю роботи. Горизонтальний напірний пластинчастий фільтр для олії — це горизонтально розташований резервуар зі знімною кришкою. Функцію елементів, що фільтрують, в […]

Як автоматизація перероблювання соняшникової олії допомагає збільшити прибутковість
Докладніше

Як автоматизація перероблювання соняшникової олії допомагає збільшити прибутковість

Україна є однією з провідних країн із вирощування соняшнику. Але одна справа — отримати добрий урожай культури, а інша — якісно її переробити. Цим займаються ОЕЗ — олійноекстракційні заводи. Завдання таких підприємств — отримати максимально велику кількість соняшникової олії високої якості з кожного кілограма сировини, і при цьому мінімізувати витрати на виробництво. Цьому сприяє: застосування нових технологій у виробництві; використання найсучаснішого обладнання; автоматизація всіх процесів, що мінімізує участь людини у виробництві. Останній фактор передбачає вдосконалення виробництва у комплексі, що дозволяє заощаджувати матеріальні, трудові та паливно-енергетичні ресурси. Отже, це підвищує рентабельність олійно-жирового підприємства, збільшує його прибутковість. Автоматизація в перероблюванні соняшникової олії Перш ніж рослинна олія потрапить на прилавки магазинів, вона проходить велику кількість видів обробки, включаючи процеси: екстракції чи пресування; фільтрування; рафінування шляхом проходження сирим продуктом цілого ряду операцій (гідратації та нейтралізації, обробки адсорбентами, вінтеризації та дезодорації). Навряд чи можна говорити про ефективність роботи та прибутковість підприємства, якщо керувати всіма цими […]

Підвищення якості олії: технології фільтрації та рафінації
Докладніше

Підвищення якості олії: технології фільтрації та рафінації

Соняшник є однією із найпоширеніших культур сільськогосподарської галузі України. Основним продуктом перероблення насіння цієї рослини є олія, необхідна для харчової промисловості та інших сфер господарства. Щоб цей продукт став придатним для вживання, його необхідно не тільки витягти з соняшникового насіння, а й очистити, відфільтрувати, рафінувати. Для комплексного вирішення таких завдань сьогодні на кожному етапі використовують спеціальні технологічні лінії. Придбати технологічне обладнання високої ефективності для олійних заводів можна в компанії «ТАН». Фахівці нашої компанії допоможуть не тільки підібрати оптимальні для кожного замовника варіанти технологічних ліній, а й встановити обладнання. Роль фільтрації у підвищенні якості олії Виробництво олії може здійснюватися методом віджиму або екстракції. І в першому, і в другому випадку отриманий продукт не готовий до використання. У віджатій олії залишаються механічні домішки у вигляді: частинок насіння; піску та бруду; залишків волокон тощо. Наявність таких домішок у продукті негативно впливає на його якість. Їх видалення здійснюється у процесі фільтрації, що зазвичай включає […]

Екстракція розчинником чи механічний віджим: плюси та мінуси
Докладніше

Екстракція розчинником чи механічний віджим: плюси та мінуси

Результати проведених досліджень підтверджують, що соняшникова олія — це один з найбільш популярних харчових продуктів, який містить велику кількість поживних речовин. Крім харчової промисловості, галузями застосування соняшникової олії є: кулінарія; фармацевтика та косметологія; сільське господарство; лакофарбова промисловість тощо. Олія з соняшнику може бути рафінованою та нерафінованою. Хоча обидва види продукту одержують з однакової сировини, методи їх отримання та обладнання, що використовується для цього, кардинально відрізняються. Але в будь-якому випадку спочатку треба отримати нерафінований продукт одним із двох способів: екстракцією або механічним віджимом. Екстракція розчинником В основі цього методу отримання нерафінованої олії лежить здатність видобутого з насіння соняшнику продукту розчинятися в гексані, бензині та деяких інших видах органічних розчинників, які не становлять небезпеки для навколишнього середовища, не мають негативного впливу на здоров’я людини. Процес екстрагування здійснюється у спеціальному апараті — екстракторі, в якому за допомогою розчинника вилучають олію з макухи. Отриманий методом екстракції продукт містить залишки розчинника. Тому його перед споживанням […]

Account details will be confirmed via email.

Зворотній зв'язок

    This site is registered on wpml.org as a development site.