У чому різниця між методами пресування та екстракції для виробництва рослинних олій
- 04.04.2023
- 7586
- Соняшникова олія
Пройдіться у будь-якому продуктовому магазині, де є олія, і ви побачите, що варіантів дуже багато. Пресована, рафінована, нерафінована, “екстравьорджин”, холодного віджиму. Деякі олії продаються в прозорих пластикових пляшках, інші в темному склі. Інші мають напівпрозорі пляшки, а треті — насичений, іноді мутний колір. Ці міріади етикеток стосуються того, як виготовляється олія — і цей процес може вплинути на все: від смаку до кольору та поживної цінності.
Два основні методи видобутку рослинної олії — механічне пресування та екстракція розчинниками. Тож у чому саме полягає різниця між цими двома методами та чи дають вони різні результати?
Відмінності між методами пресування та екстракції
Головною відмінністю є спосіб вилучення олії з сировини та використовуване обладнання. Звичайний процес екстракції розчинником серед інших факторів базується на здатності розчинника розчиняти олії та витягувати їх із насіння чи інших культур. Це найбільш часто використовуваний метод, який зазвичай виконується як безперервний процес.
Спочатку насіння подрібнюють, а потім промивають (зазвичай у гексані), щоб отримати понад 95% олії, яка міститься всередині. Цей розчин, який називається місцелою, потім нагрівають, щоб видалити розчинник. Як правило, попереднє пресування використовується перед хімічною екстракцією, щоб отримати якомога більше олії.
Хімічне вилучення олії на лінії екстракції є ефективнішим, швидшим і вимагає меншого втручання людини і, що робить його кращим методом і стандартом у промисловому виробництві харчових рослинних жирів. Порівняно з пресуванням, процес екстракції має переваги:
- менша кількості залишкового жиру в шроті;
- хороші умови виробництва;
- значна ефективність.
Пресування є історично найбільш традиційним способом вилучення жиру з різних культур. Це один зі способів видобутку олії за допомогою механічного преса на лінії пресування. В олії, яка була віджата пресом, немає залишкових розчинників (хімічних речовин), що призводить до отримання більш чистого продукту з природними барвниками та ароматами. Процес проходить у шнековому маслопресі, який шляхом тиску вичавлює жир з макухи. Існують 2 способи пресування — холодне та гаряче.
Шнековий маслопрес — це обладнання гвинтового типу для пресування олії, яка пресує насіння через порожнину, подібну до бочки. Ця гвинтова машина для пресування олії використовує тертя та постійний тиск від гвинтових приводів для переміщення та стиснення насіннєвого матеріалу. Олія просочується через маленькі отвори, які не пропускають тверді частинки насіння. Після цього пресоване насіння формують у затверділу макуху.
Метод гарячого віджиму передбачає волого-теплову обробку сировини перед відправленням у прес. Завдяки цьому вдається вилучити більше олії з насіння. Однак в результаті нагріву олія темнішає, а смак отримує нотки підсмаженого насіння. До переваг механічної екстракції інженери відносять отримання олії хорошої якості і можливість використання її макухи. Незважаючи на те, що механічне пресування ефективне, воно зазвичай призводить до дуже низького об’єму отриманої олії.
Висновки
Екстракція та пресування — 2 основних способи виробництва олії. Вони відрізняються самим процесом та готовим продуктом. Екстракція — це вилучення олії розчинником (бензином, гексаном, нефрасом). Метод дозволяє отримати з сировини максимальну кількість жиру. Саме цим пояснюється його ефективність та популярність. Після завершення процесу розчинник випаровується у тостерах, а олія обов’язково проходить процес рафінації.
Пресування — це спосіб механічного вилучення олії з сировини. Гаряче пресування дозволяє отримати більше продукту. Попередньо сировину прогрівають, щоб збільшити об’єм отриманої олії. Внаслідок цього продукт може отримати більш темний колір та характерні нотки у смаку та запаху.
Вибір технології та обладнання залежить від наявної сировини та продукту, який має бути отриманий в процесі виробництва. Інженери компанії «ТАН готові допомогти у виборі технологій та обладнання для олійного цеху.
Автор блогу Іванченко Сергій Валерійович