Технологія виробництва олії
- 07.09.2019
- 9941
- Соняшникова олія
Зміст[ приховати ]
Потреба ринку в соняшниковій олії постійно зростає, незважаючи на велику конкуренцію. Досягти високої якості продукту можна завдяки правильній переробці сировини, її зберігання та умовам, у яких вона перебувала перед віджимом. Однак потрібно ще підібрати обладнання, яке відповідає технології виготовлення рафінованої олії, а для багатьох підприємців таке завдання викликає складності.
Підприємство ТОВ «ТАН» пропонує передове обладнання для олійно-жирових компаній та заводів, на якому можливе виготовлення соняшникової олії. Довірте свій вибір якісній техніці, яка допоможе досягти успіху у розвитку всього підприємства та грамотно організувати процес виробництва, а також стане вигідним вкладенням.
Методи та виробництво соняшникової олії
Як робиться олія? Готовий продукт отримують шляхом використання очищеного та перемеленого насіння соняшника. Поширені два способи виробництва олії: пресування, але більш вигідний метод – це екстракція. Як отримують олію, використовуючи виробничі методи:- Вилучення продукту гарячим пресуванням. Маса з соняшникового насіння піддається нагріванню до необхідного температурного режиму, потім віджимається пресом.
- Холодна технологія. Використовується технологія холодного віджиму олії без розігріву сировини. Завдяки технології виробництва соняшникової олії холодного віджиму, отримана продукція відрізняється великим вмістом корисних речовин. Виготовлення масла холодного віджиму використовується для різних потреб виробництв. Технологія виробництва олії холодного віджиму постійно вдосконалюється і пропонує ефективніші методи.
- Метод екстракції. У цьому випадку використовується лінія з виробництва олії, що переробляє мезги. Процес обробки передбачає застосування екстракційних розчинників, які легко відокремлюють масляними частинками. Далі відбувається процес випарювання та отримання вже очищеного продукту.
Підготовка до рафінації
З чого роблять рафіновану олію? Для її виробництва використовують насіння соняшнику з високим показником олійності (вмісту олії). Досягти максимальної олійності можна, експлуатуючи висококласні сорти соняшнику, створюючи ідеальні умови для вирощування та зберігання. На прилавках магазинів представлена продукція, що пройшла певні щаблі рафінації. В результаті виходить олія без запаху та смаку. Щоб налагодити виготовлення даної продукції, знадобиться лінія з виробництва рафінованої олії. На даному обладнанні масло віджимається з оброблених ядер насіння в шнековому пресі. Технологія виробництва олії з рафінацією дозволяє отримати продукт з більш тривалим терміном зберігання. Потім олію розливають у місткості. Попит має тара у вигляді пластикових пляшок 0,85-1л.
Автор блогу Іванченко Сергій Валерійович