Вплив різних методів пресування на якість та харчові властивості соняшникової олії
Потреба в рослинних оліях постійно зростає. Щоб вона дійсно стала справжнім джерелом мікроелементів, корисних вітамінів та амінокислот, у ході виробництва треба правильно: підготувати сировину до перероблення; переробити її; переробити кінцевий продукт. Олію можна отримати методом екстракції із застосуванням розчинників або холодного та гарячого віджиму з використанням різного обладнання, зібраного в лінію пресування. Якісну техніку для олійно-жирових заводів за привабливими цінами пропонує компанія «ТАН». Наші фахівці зможуть допомогти вибрати оптимальний варіант обладнання. Основи виробництва соняшникової олії Якщо йдеться про метод пресування для отримання олії, технологія її виробництва передбачає наступні етапи: сушіння насіння соняшника; очищення зерен від сміття та лушпиння; обрушення (руйнування оболонок насіння шляхом механічної дії); поділ рушанки на ядро та лушпиння; подрібнення ядер на вальцьових верстатах для отримання м’ятки (мезги). Остання є напівфабрикатом, готовим для вилучення з нього олії з використанням одного зі згаданих вище методів. Процес пресування та його важливість Залежно від методу вилучення олії кінцевий продукт може бути […]