Підвищення якості олії: технології фільтрації та рафінації
Соняшник є однією із найпоширеніших культур сільськогосподарської галузі України. Основним продуктом перероблення насіння цієї рослини є олія, необхідна для харчової промисловості та інших сфер господарства. Щоб цей продукт став придатним для вживання, його необхідно не тільки витягти з соняшникового насіння, а й очистити, відфільтрувати, рафінувати. Для комплексного вирішення таких завдань сьогодні на кожному етапі використовують спеціальні технологічні лінії. Придбати технологічне обладнання високої ефективності для олійних заводів можна в компанії «ТАН». Фахівці нашої компанії допоможуть не тільки підібрати оптимальні для кожного замовника варіанти технологічних ліній, а й встановити обладнання. Роль фільтрації у підвищенні якості олії Виробництво олії може здійснюватися методом віджиму або екстракції. І в першому, і в другому випадку отриманий продукт не готовий до використання. У віджатій олії залишаються механічні домішки у вигляді: частинок насіння; піску та бруду; залишків волокон тощо. Наявність таких домішок у продукті негативно впливає на його якість. Їх видалення здійснюється у процесі фільтрації, що зазвичай включає […]