Екстракція розчинником чи механічний віджим: плюси та мінуси
Результати проведених досліджень підтверджують, що соняшникова олія — це один з найбільш популярних харчових продуктів, який містить велику кількість поживних речовин. Крім харчової промисловості, галузями застосування соняшникової олії є: кулінарія; фармацевтика та косметологія; сільське господарство; лакофарбова промисловість тощо. Олія з соняшнику може бути рафінованою та нерафінованою. Хоча обидва види продукту одержують з однакової сировини, методи їх отримання та обладнання, що використовується для цього, кардинально відрізняються. Але в будь-якому випадку спочатку треба отримати нерафінований продукт одним із двох способів: екстракцією або механічним віджимом. Екстракція розчинником В основі цього методу отримання нерафінованої олії лежить здатність видобутого з насіння соняшнику продукту розчинятися в гексані, бензині та деяких інших видах органічних розчинників, які не становлять небезпеки для навколишнього середовища, не мають негативного впливу на здоров’я людини. Процес екстрагування здійснюється у спеціальному апараті — екстракторі, в якому за допомогою розчинника вилучають олію з макухи. Отриманий методом екстракції продукт містить залишки розчинника. Тому його перед споживанням […]